Betekenis afkortingen datingprofiel

Wat betekenen al die afkortingen op datingprofielen?

Wat betekenen al die afkortingen op datingprofielen? Een vraag die je als single zijnde waarschijnlijk al vaak hebt gesteld. Jawel, we hebben het over die mysterieuze combinaties van letters en cijfers die vaak opduiken in de wereld van online dating. Je weet wel, dingen als “FWB”, “NSA” of “LOL”. Zit je ook met je handen in het haar (of in je datingprofiel)? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen onthullen wat die afkortingen nu eigenlijk betekenen. En geloof ons, sommige van deze betekenissen zijn hilarischer dan je zou denken! Dus pak je notitieblok erbij en bereid je voor om wat te leren over de verborgen geheimen van de datingwereld. Oke, we gaan je leren “spreken” in de taal van de moderne romantiek!

“FWB: Niet alleen een afkorting voor Friends With Benefits”

 • Vergeet de klassieke betekenis van FWB – Friends With Benefits – dat gaat over seks zonder verplichtingen. In de datingwereld kan deze afkorting echter iets heel anders betekenen.
 • FWB kan nu staan voor “Foto’s Willen Belachelijkheid”. Ja, dat klopt, sommige mensen willen gewoon dat je hun belachelijke foto’s bekijkt en erom lacht.
 • Dus als je ooit een profiel tegenkomt met FWB erin, wees voorbereid op een stroom van foto’s die je aan het lachen zullen maken (of aan het huilen, als je pech hebt). Weet je, het kan eigenlijk best verfrissend zijn om een beetje gekkigheid in je datingleven te hebben!

Top 3 datingsites hoger opgeleiden

“NSA: Niet de Amerikaanse geheime dienst, maar wat dan wel?”

Hier draait het niet om spionnen en geheime operaties!

NSA op een datingprofiel verwijst niet naar de beruchte Amerikaanse geheime dienst, maar staat eigenlijk voor “No Strings Attached”. Deze afkorting geeft aan dat de persoon die deze term gebruikt geen behoefte heeft aan een serieuze relatie of verplichtingen, maar eerder op zoek is naar een casual en vrijblijvende ontmoeting.

Lekker vrij en ongebonden!

Dus, als je iemand tegenkomt met NSA op zijn of haar profiel, betekent dit dat ze waarschijnlijk openstaan voor avontuurlijke en spontane ontmoetingen zonder de druk van een vaste relatie. Het is de perfecte keuze voor mensen die gewoon willen genieten van het moment zonder zich zorgen te maken over toekomstige verplichtingen. Dus als je op zoek bent naar iets dat vrijblijvend en casual is, is NSA misschien wel de term waar je naar moet zoeken op datingprofielen!

“LOL: Niet alleen voor lachen, maar ook voor liefdesleven”

Je hebt vast wel eens LOL gezien op een datingprofiel. En nee, het betekent niet alleen maar “laugh out loud”. In de wereld van online dating kan LOL namelijk ook staan voor “lots of love”. Dus terwijl je misschien denkt dat iemand gewoon grappig wil zijn, betekent het eigenlijk dat ze veel liefde te geven hebben. Dat is nog eens een leuke verrassing!

Dus de volgende keer dat je een profiel tegenkomt waar LOL in staat, wees dan voorbereid op een flinke dosis liefde. Wie weet kan dat tot iets moois leiden. En als je niet klaar bent voor alle liefdesovervloed die LOL met zich meebrengt, dan kun je altijd nog gewoon lachen om de grappige opmerkingen op het profiel. Want uiteindelijk is LOL nog steeds bedoeld om je te laten lachen, zij het op een andere manier.

Dus onthoud: LOL op een datingprofiel betekent niet alleen “laugh out loud”, maar ook “lots of love”. Dus wees niet verbaasd als je meer liefde vindt dan je had verwacht. En vergeet niet om zelf ook een beetje LOL in je datingavonturen te brengen. Lachen en liefde gaan immers hand in hand, zelfs op datingprofielen.

“GSOH: Waarom een goed gevoel voor humor belangrijk is”

 • Brengt vreugde en ontspanning: Een goed gevoel voor humor brengt vreugde en ontspanning in een relatie. Het zorgt ervoor dat je samen kunt lachen en de dagelijkse stress even kunt vergeten. Een paar grappen en grappige opmerkingen kunnen de sfeer meteen verbeteren.
 • Versterkt de band: Humor kan de band tussen twee mensen versterken. Door samen te lachen, creëren jullie een gedeelde ervaring en worden jullie meer verbonden met elkaar. Een goed gevoel voor humor kan ervoor zorgen dat jullie je meer op je gemak voelen bij elkaar en kunnen genieten van elkaars gezelschap.
 • Bewijst intelligentie: Een goed gevoel voor humor kan aantonen dat je intelligent bent. Het vereist immers het begrijpen van complexe grappen en het vermogen om komische situaties te creëren. Het tonen van een intelligent gevoel voor humor kan aantrekkelijk zijn voor potentiële partners, aangezien het aangeeft dat je geestig en scherp bent.

“DTR: De cruciale stap in elke relatie”

 • Stel je voor: je bent al een tijdje aan het daten en je begint je af te vragen waar dit allemaal naartoe gaat.
 • Je vraagt jezelf af: zijn we gewoon aan het daten of zijn we eigenlijk in een relatie?
 • Dit is waar de DTR om de hoek komt kijken – het Definiëren van de Relatie.
 • Het is de beslissende stap om te bepalen of jullie gewoon aan het rondhangen zijn of dat jullie echt samen zijn.
 • Dus pak jezelf bij elkaar en vraag je partner: “Wat zijn we eigenlijk?”
 • Maar pas op, het kan een ongemakkelijk moment zijn dat je met zwetende handpalmen en een droge mond achterlaat.
 • Maar hey, als je niet durft te DTR’en, dan zijn jullie misschien gewoon “it’s complicated” in plaats van “in een relatie”.

“LTR: Op zoek naar een langdurige relatie? Hier is wat je moet weten”

 • Wil je niet langer rondzwerven in de jungle van korte flings en oppervlakkige ontmoetingen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een LTR.
 • LTR staat voor “Long-Term Relationship” en betekent dat iemand op zoek is naar een serieuze, langdurige relatie.
 • Maar wees voorzichtig, niet iedereen die LTR op zijn datingprofiel zet, is ook daadwerkelijk klaar voor een langdurige verbintenis. Dus neem de tijd om elkaar goed te leren kennen en vraag naar elkaars intenties.
 • Wees geduldig en let op de rode vlaggen
  • Weet dat het vinden van een LTR tijd en moeite kost. Wees geduldig en laat je niet verleiden door de eerste beste persoon die je tegenkomt.
  • Let ook op rode vlaggen zoals commitmentfobie, onduidelijke communicatie, of iemand die zich niet oprecht interesseert in jouw leven en doelen.
  • Een kwaliteits LTR is als een goed glas wijn: het heeft tijd nodig om te rijpen en vereist geduld en zorg.
 • Een LTR vereist open communicatie en wederzijds begrip
  • Een van de sleutels tot een succesvolle LTR is open communicatie. Praat samen over jullie verwachtingen, angsten en verlangens.
  • Wees eerlijk en oprecht over wat je zoekt in een relatie en wees bereid om naar je partner te luisteren.
  • Een LTR kan geweldig zijn, maar het vereist ook geduld, compromis, en wederzijds begrip. Want hey, niemand is perfect, toch?

“BBW: Een liefde voor vollere vormen”

 • BBW staat voor “Big Beautiful Woman” en verwijst naar vrouwen met een wat voller postuur. Het kan een blijk zijn van interesse in vrouwen met curves en wat meer vlees op de botten.
 • Dus, als je “BBW” op een datingprofiel ziet staan, weet je dat die persoon valt op vollere vrouwen. Dik is prachtig!
 • Dus, als je zelf iemand bent met een wat voller postuur en je wilt iemand vinden die je waardeert zoals je bent, dan kan het slim zijn om te zoeken naar mensen die “BBW” in hun datingprofiel hebben staan.

“SWM: Single White Male, maar er is meer dan alleen huidskleur en geslacht”

 • Mijnheer SWM, dit is jouw moment om te shinen! Maar wacht, voordat je al te enthousiast raakt: er komt meer kijken dan alleen je huidskleur en geslacht.
 • Je bent dus een SWM, maar wat maakt jou nog meer uniek? Wees niet bang om wat van je persoonlijkheid te laten zien in je datingprofiel. Misschien ben je dol op avontuurlijke reizen, een fervent gamer of een gepassioneerde kok. Wie weet maakt juist dat jou onweerstaanbaar voor iemand anders. Dus, SWM, wees niet bang om jezelf te laten zien!

HSP: High sensitive person

Hooggevoelig persoon

 • HSP!* is de afkorting voor Hooggevoelig persoon.
 • Ben je snel overprikkeld? Dan ben je misschien een HSP!*
 • HSP’s zijn gevoeliger voor externe prikkels dan anderen.
 • Gemakkelijk huilen en intense emoties zijn typisch voor HSP’s.
 • Zoek je een partner die begrip heeft voor je gevoeligheid? Kijk uit naar deze afkorting op datingprofielen!

***But let’s keep that between us sensitive folks, shall we?

IRL: In real life

Het echte leven: in het echt

Oké, je hebt nu alle ins en outs van dating afkortingen op datingprofielen onder de knie. Maar hoe zit het in het echte leven? Hier zijn een paar afkortingen die je misschien tegenkomt als je offline gaat daten:

 • RSM (Rood Schaamrood) : Dit betekent dat je date rode oortjes krijgt omdat hij/zij zich schaamt. Niet echt het beste teken, maar misschien kun je het iets minder ongemakkelijk maken door een grapje te maken.
 • VCM (Verliefdheid Cardio Moment) : Dit betekent dat je een intense verliefde gevoelens krijgt en je hartslag versnelt. Dit kan een goed teken zijn dat je een sterke connectie hebt met je date.
 • OET (Oog-en-telefoon) : Dit betekent dat je date meer oogcontact heeft met zijn/haar telefoon dan met jou. Niet echt een goed teken, maar misschien kan een subtiele opmerking je date terugbrengen naar het gesprek.

Dus, als je op een date gaat en bepaalde afkortingen opmerkt, wees niet bang om er een grapje over te maken of erover te praten. Het kan de sfeer luchtiger maken en je kunt erachter komen wat je date echt bedoelt. Veel plezier met daten in het echte leven!

Delen op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *